martes, 4 de diciembre de 2012

Qui som?

Guerra Bruta és un col·lectiu format per joves procedents de diversos llocs de la Plana i que té com a propòsit la difusió del punk, del fes-ho tu mateix i del soroll underground en general com a forma de confrontació amb la cultura mercantil i la creació homogeneïtzada.

Per què aquest nom? Guerra bruta és una expressió que fa referència a un tipus d'accionar repressiu contra opositors polítics, armats o no, i fins i tot contra la població en general, en la qual s'utilitza tota mena d'accions pròpies del terrorisme d'Estat. Per a nosaltres, la música és una ferramenta de lluita i de transformació. Qualsevol manifestació artística mai no pot ser neutra: o està pel canvi social o està per la conservació de l'estat actual de les coses. Amb aquest nom es pretèn que ningú ho oblide.

En l'actualittat, la nostra no es caracteritza per ser una zona on hi haja una gran quantitat de concerts —tot el contrari—, per això, perquè estem fartes de no poder ser partícips del que més ens agrada, hem decidit pegar el salt al bàndol contrari. No esperem —ni volem— que ningú vinga a fer res per nosaltres, tot el que fem serà amb les nostres mans, al marge d'interessos, de circuïts comercials i, per suposat, sense cap intenció lucrativa en tot açò. Sent conscients del que això comporta, intentarem centrar els nostres esforços per ser una puntada més dins de l'escena alternativa de la Plana i crear una disjuntiva al decadent i podrit oci oficial. Bàsicament, perquè no entenem el punk d'una altra manera possible. Des de la base i apuntant als de dalt. Per nosaltres i per a nosaltres. Com deien els Cámara de Gas: «Las palabras punk y negocio siempre se darán de hostias. No es por dinero, es contra él».

Guerra Bruta, la Plana
Tardor de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario